×

Nádasdy Ferenc
Múzeum
Sárvár

FőoldalLátogatásMúzeumsuliTudástárMúzeum
Újra nyit a sárvári múzeum

Újra várjuk a múzeumba vendégeinket

Közel fél évig tartó bezárás után május 1-jén újra kinyitjuk a múzeumot és várjuk vendégeinket. Az érvényes előírásoknak megfelelően az oltási igazolvánnyal rendelkezők nézhetik meg a kiállításokat.

Visszatekintve az elmúlt időszakra, tavaly márciustól kilenc hónapig zárva tartott a múzeum, nem lehetett a kiállításokat látogatni. A kormány döntése értelmében négymillió fő magyar állampolgár beoltása után újra nyithatnak a kulturális intézmények, köztük a múzeumok is.

Úgy döntöttünk, hogy nem várunk napokat, hanem az első lehetséges alkalommal már várjuk vendégeinket. Szombaton, május 1-jén 9 órakor kinyitjuk a múzeum ajtaját.

A látogatásnak azonban feltételei vannak.

A Kormány 194/2021. (IV.26.) rendelete szabályozza a múzeumba történő belépés feltételeit. A rendelet értelmében a következő szabályokat kell betartanunk.

A múzeumba védettségi igazolvány, valamint személyazonosságot igazoló igazolvány felmutatásával lehet belépni.

Az igazoltan védett személyek kíséretében lévő 18 év alatti személyek szintén látogathatják az intézményt.

Intézményünk munkatársainak kötelessége a védettség tényének ellenőrzése. A védettség ténye csak védettségi igazolvány felmutatásával igazolható. Ha a védettség ténye nem ellenőrizhető, a rendeletet értelmében kötelességünk megtagadni a belépést.

A védettségi igazolvánnyal rendelkező személyeknek nem kötelező a maszkviselés intézményeinkben.

A felsorolt szabályok betartása intézményünkre nézve kötelező, attól nem térhetünk el. Kérjük vendégeinket, hogy a látogatás előtt győződjenek meg arról, magukkal hozták-e szükséges igazolványaikat.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Hírlevél

Ezért is küldünk hírlevelet jelenleg 15552 embernek.
Ha érdekel a történelem, a Nádasdyak élete, a huszárok vagy csak bepillantanál egy múzeum mindennapi életébe, érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.

Iratkozz fel most! »Vissza