Keresés a weboldalon

Nyári felfrissülés a múzeumban

Nyári nyitva tartás a Nádasdy Ferenc Múzeumban

2015.06.09

A sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum a nyár első hónapjában, hétfő kivételével naponta 9 órától 17 óráig, júliusban és augusztusban pedig ismét hosszabbított nyitva tartással, 9 órától egészen 21 óráig várja majd minden kedves vendégét. Nálunk mindig garantált a felfrissülés a nyári kánikulában.

Elérkezett a nyár és ezzel együtt az iskolai szünet időszaka, így a sárvári múzeum munkatársai is fontosnak tartják, hogy rugalmasan alkalmazkodjanak a városba látogató hazai és külföldi vendégek igényeihez és az ilyenkor jellemző nyári napi ritmusukhoz. Több éves tapasztalataink azt mutatják, hogy a vakáció alatt és a nyári idegenforgalmi főszezonban továbbra is nagy az igény arra, hogy a késő délutáni és esti órákban is lehetőségük legyen a sárváron tartózkodó vendégeknek és a helyieknek is a kiállításaink megtekintésére. Ezért folytatva a tavaly nyári nyitva tartási rendet a múzeum július és augusztus hónapokban, a hétfői nap kivételével 9 órától 21 óráig - tehát napi tizenkét órán át - lesz látogatható!

Júniusi nyitva tartás és kiállítások a múzeumban

1965. évi árvízi kiállítás a Nádasdy Ferenc Múzeumban

Június hónapban még a megszokott nyitva tartással, hétfő kivételével 9 órától 17 óráig várjuk a múzeumkedvelő közönséget. Érdemes egy-egy órát a múzeum több évszázados falai között tölteni, hiszen a kiállítások között sétálva számos újdonságot fedezhetünk fel. A történeti üveg és a bajor kincs gyűjteményeink vitrinjei teljes egészében korszerű világítást kaptak, így látogatóinkat méginkább lenyűgözheti a formák és a színek pompás világa, a különböző évszázadok remekműveinek páratlan változatossága. A szeptember közepéig látogatható, új időszaki kiállításunk az 1965. évi sárvári árvíz tavaszi eseményeit idézi fel korabeli felvételek, dokumentumok, történetek és tárgyak segítségével. A tárlat apropóját a természeti csapás 50. évfordulója adta. A kiállítás emlékeztet minket arra, hogy ne feledjük el a múlt negatív eseményeit sem, hiszen rádöbbenhetünk, hogy a természeti elemek olykor erősebbek az embernél, jelen esetben az életet adó víz sokszor a kegyetlen oldalát mutatva akár az életünket is elveheti. Emlékezzenek meg nálunk az egykori katasztrófa elszenvedőiről és azokról az emberekről, akik erejüket megfeszítve dolgoztak, hogy életeket és értékeket mentsenek!

A T.Takács gyűjtemény továbbra is látogatható!

Évezredek kincsei a Nádasdy Ferenc Múzeumban

A Nádasdy Ferenc Múzeum pincekiállításán továbbra is megcsodálhatjuk az Évezredek kincsei tárlat sokszínű és izgalmas, ám olykor meglepő darabjait. A válogatás évezredeken át vezeti vendégeit és bemutatja egy-egy időszak nem mindennapi, különös arcát. Az itt kiállított tárgyak középpontjában a legnemesebb anyag, az arany áll. Napóleon légycsapói, aranyos tányérok, kétpengéjű kardok, azték ágyú és számtalan egyéb kincs várja a látogatókat, melyeknek minden egyes darabja meglepetéseket tartogat. 

Legyenek részesei Önök is a fénylő arany varázsának és a felfedezés örömének!

Bajor kincsek a Nádasdy Ferenc Múzeumban

Ha némi időutazásra vágynak, nálunk biztosan megtalálják!
Legyen élmény a múzeum egész évben!
Várunk mindenkit szeretettel nyáron is!

Kapcsolódik: