×

Nádasdy Ferenc
Múzeum
Sárvár

FőoldalLátogatásMúzeumsuliTudástárMúzeum
Kötelező maszkviselés, távolságtartás, kézfertőtlenítés a sárvári múzeumban

Maszkviselés, távolságtartás, kézmosás

A jól ismert szabályok segítenek nekünk abban, hogy biztonságban érezzük magunkat a múzeumokban is. A kormány új rendelete értelmében az ajánlások közül a maszk felvétele kötelező.

Világszerte folyamatosan növekszik a koronavírussal fertőzöttek száma. A kutatók sok mindent tudnak a vírusról, többek közt azt, hogy cseppfertőzéssel terjed. A fertőzés megelőzéséről pedig azt, hogy elkerülhető alapos kézmosással. Egy valamit még nem sikerült kideríteni, mitől függ pontosan, hogy kit milyen mértékben visel meg az esetleg elkapott fertőzést.

A felsorolt ismeretek alapján ajánlásokat és kötelező szabályokat állapítottak meg az egészségügyi hatóságok és a magyar kormány. Mindannyiunk érdeke, hogy a gyógyítás és a megelőzés módjának meghatározásáig néhány alapvető szabályt betartsunk magunk, a családunk és általában embertársaink érdekében.

A sárvári múzeum kiállítótereiben a magunk részéről a következőket tudjuk biztosítani. Rendszeresen szellőztetünk, takarítjuk a tereket, fertőtlenítjük a gyakran érintett felületeket, munkatársaink maszkot vesznek fel. A bejáratnál érintésmentes kézfertőtlenítővel a belépésnél és a kilépésnél fertőtleníthetjük a kezünket.

Szerencsés helyzetben vagyunk. Nincsenek zárt, ablaknélküli kiállítási területeink. Másrészt a múzeum alapterülete elég nagy, megközelíti a másfélezer négyzetmétert. Utóbbi adat alapján könnyen beláthatjuk, hogy a látogatás során a másfélméteres szociális távolság betartható.

Koronavírus elleni védekezés a sárvári múzeumban

A kormány legutóbb kiadott, a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18.) rendelete több pontjában érinti a múzeumot. A legfontosabb, hogy minden hatodik életévét betöltött vendégünknek maszkot kell viselnie. Már nem elég a sál, a kendő, hanem orvosi, munkavédelmi vagy textilből készült maszkot kell feltennünk.

Sokszor látjuk, hogy látogatóink hoznak magukkal maszkot, sőt fel is teszik. A múzeum megtekintése során azonban a maszk egyre távolabb kerül az arctól. A kormányrendelet azonban most pontosan meghatározza a viselés módját: folyamatosan fedje el a szájat és az orrot. A látogatás elején, közben és a végén is.

Kötelességünk felhívni azon vendégeink figyelmét a helyes eljárásrendre, akik nem vagy nem szabályosan viselik, illetve használják a maszkot. Sajnos, akik kérésünk ellenére sem segítik a biztonságérzet növelését, kénytelenek vagyunk megkérni őket a távozásra.

Maszkról mindenki maga gondoskodik, de a pénztárban tudunk segíteni.

Közös érdekünk a vírus terjedésének lassítása. 

Tartsuk be közösen a szabályokat.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Hírlevél

Ezért is küldünk hírlevelet jelenleg 15552 embernek.
Ha érdekel a történelem, a Nádasdyak élete, a huszárok vagy csak bepillantanál egy múzeum mindennapi életébe, érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.

Iratkozz fel most! »Vissza