Keresés a weboldalon

Kitüntetést kapott munkatársunk

Nagy Lajosné, Lona és Kondora István

A múzeum falai között vehette át négy évtizedes munkájáért a város elismerését munkatársunk, Nagy Lajosné. A Közszolgálati Érdemérem kollégánk lelkiismeretesen végzett munkáját ismerte el, mellyel megalapozta és segítette a sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum szerteágazó tevékenységét és így hozzájárult az intézmény sikeréhez.

Kondora István polgármester személyesen, a Nádasdy Ferenc Múzeumban adta át munkatársunknak, Nagy Lajosnénak, vagy ahogy mindannyian ismerjük, Lonának a Közszolgálati Érdemérem önkormányzati kitüntetést. A megható átadó keretében, a munkatársak gyűrűjében Kondora István elmondta, hogy az ember sokáig észre sem veszi, hogy elmúlt negyven éves. Aztán eljön az idő, amikor már negyven éve dolgozik egy munkahelyen. Mai, sokszor egy kicsit kusza világunkban az is csodálatra méltó, ha valaki négy évtizedet szolgál egy munkahelyen. Lona esetében azonban nemcsak az évekről van szó, hanem a lelkiismeretességről és arról az odaadásról is, mellyel szolgálta és szolgálja ma is a Nádasdy Ferenc Múzeumot.

Kimondani is hihetetlen, talán egy hölgy esetében modortalanság is, de nagyon fontos, hogy Lona 1975. július 1-je óta dolgozik ugyanazon a munkahelyen, a várban, a múzeumban. Részt vett a múzeum gyűjteményeinek rendezésében, a kiállítások létrehozásában. Munkája nélkül a múzeum adatbázisai, többek közt a Huszár Gyűjtemény, illetve a Fényképtár digitális rögzítése nem érte volna el azt a szintet, mellyel intézményünk bátran léphetett a nagyközönség elé. Az intézmény tudományos könyvtárának rendezése és nyilvántartása szintén nevéhez köthető. Nélküle az intézmény közönségkapcsolati tevékenysége sem válik teljessé, a kiállítás megnyitók, fogadások kiváló szervezője. Mindig türelemmel és alapossággal végzi gyűjteményi munkája mellett a múzeum ügyviteli feladatait is. Nincs olyan kérdés, melyre nem keresi és találja meg a választ, és nincs az a kérés, mely kifog rajta.

Nagy Lajosné, Lona a Közszolgálati Érdemérem kitüntetéssel

Múzeumi napi feladatai mellett a Huszár Múzeum Baráti Kör segítője, aki képes a nagy huszárok lelkét is felvidítani. Mindezeken túl a Baráti Kör gazdasági ügyeinek is értő intézője.
 
Drága Lona! 
Gratulálunk Neked! Nemcsak azt kívánjuk, hogy még jó sokáig segíts nekünk, hanem azt is, legyen mindig jó kedved, legyen nekünk, családodnak és a legfontosabbaknak, azaz unokáidnak is egy mosoly az arcodon és a lelkedben!


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Hírlevél

Ezért is küldünk hírlevelet jelenleg 15229 embernek.
Ha érdekel a történelem, a Nádasdyak élete, a huszárok vagy csak bepillantanál egy múzeum mindennapi életébe, érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.

Iratkozz fel most! »Huszármúzeum

Mi vagyunk a huszárok!
Állandó kiállítás

Nádasdy-vár

Programok a várban

100 éve történt

Képeslapok az első világháborúból

Sárvár Anno

Sárvár története a képeinken

Huszárok a neten

A Nádasdy Ferenc Múzeum Huszárgyűjteménye

Kövessen minket!A legfrissebb blogok

2022.03.10

Múzeumi imázsépítés. Kettő / Építőkövek

Blogsorozatunkban arra a kérdésre keressük a választ, vajon hogyan befolyás...

2022.02.17

Múzeumi imázsépítés. Egy / Általában

Lassan másfél évtizede beszélünk róla, nagyjából egy évtizede sokan má...

2022.01.20

A múzeum illúziója

A hírek új múzeumról írnak a fővárosban, ahová szívesen látogatnak el ...

2020.12.22

Még karácsonymúzeumok a világ minden tájáról

Folytatjuk blogbejegyzésünket a nagyvilág legérdekesebb karácsonyi múzeuma...

Szépkártya elfogadóhely

OTP, MKB, K&H