Keresés a weboldalon

Keresd a kódot!

Keresd a kódot! Bori és játéka a sárvári múzeumban

2017.05.25

Egy hetvenkilenc tagú szentgotthárdi felfedezőcsoport a Nádasdy Ferenc Múzeum területén dolgozott. A lelkes szakértői csapat hét-tíz éves gyermekekből álló tagjai megfejtették a múzeum rejtélyét, megtalálták a megoldást és jól érezték magukat.

Egyedül nem ment volna, és együtt dolgozni amúgy is mindig sokkal érdekesebb. Erre a következtetésre jutottunk mi is, amikor a rendőrség és a tűzoltók helyett alsós gyerekek segítségét kértük a kódfejtéshez. Bejártuk az összes termet és folyosót, ceruza és rejtvényfüzet segítségével nyomoztunk egy különleges körülmények között eltűnt tárgy után. Szójáték, rajz és labirintus megoldását kerestük, kutattunk a kiállított tárgyak, legrégebbi fegyverek és tükrök titkai között. Leültünk a földre, ugrándoztunk, hátrafelé közlekedtünk, mutogattunk, lábnyomokat követtünk, és kiderült, hogy számolni időnként nagyon is szórakoztató dolog. Senkiben sem merült fel, hogy ami ezen a délelőttön történik, nagyon is komoly munka a gyerekek számára, hiszen a Trójai Faló itt a falon lakik, bármelyik titkos folyosón felbukkanhat egy kakukktojás, és ha váratlanul belebotlottunk egy ládikába, azt kinyitva ott újabb rejtély várt ránk. 

A játszótéren is az a jó, hogy át lehet élni a pillanatot. És a kötetlenségen túl létezik egy sokkal fontosabb üzenete a Nádasdy Ferenc Múzeum kalandházzá avanzsálásában: nyolcéves kori magasságból nézve a világ egészen másképpen fest, mint apu nyakából. 

Az ablakok magasak, a betűk néha túlságosan kuszák, de a szőnyegről nézve kiderül, hogy a Nádasdy-vár sokkal több titkot rejt, mint azt a felnőttek gondolnák!

Bori a múzeumban

Keresd a kódot!

8-10 éves gyerekek számára kidolgozott múzeumlátogatási program. A tárlatvezetésen túl kifejezetten játékos formában invitáljuk a csoportokat egy-másfél órás foglalkozásunkra. Az interaktív feladatok teljesítése során valóságos labirintus élményben lesz része a gyerekeknek. Megkeressük a múzeumban lakó Bori kutyus elveszett játékát, miközben végigjárják a kiállítótermeket, műtárgyakkal ismerkedünk, fejtörőket oldunk meg, készségfejlesztőkkel dolgozunk. A múzeum kiállításainak megismerésén túl hangsúlyt fektetünk a koncentrációfejlesztésre, a szövegértelmezésre, a logikai és a következtetésre épülő gondolkodás gyakorlására. Múzeumalaprajz használata kötelező! A helyzetgyakorlat erős bevonó hatása csapatszellemet épít ki a gyerekek között. Itt senki sem akar lemaradni, és mindenkinek akad egy jó ötlete!

Ajánlott csapatbontás: 15-30 fő

Ha Ön úgy dönt, hogy osztályával, netán családjával felfedezőútra indul nálunk, kérjük, írjon nekünk e-mail címünkre: kiallitas@nadasdymuzeum.hu


Képgaléria


A képek nagy méretben történő megtekintéséhez kattintson a kiválasztott képre.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Molnár Andrea

múzeumpedagógus
Ami unalmas, az nincs is.

molnar.andrea@nadasdymuzeum.hu

Hírlevél

Ezért is küldünk hírlevelet jelenleg 15552 embernek.
Ha érdekel a történelem, a Nádasdyak élete, a huszárok vagy csak bepillantanál egy múzeum mindennapi életébe, érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.

Iratkozz fel most! »Programok a múzeumban

2024. June 26. Wednesday 17:00 óra
Drámai múlt

Huszármúzeum

Mi vagyunk a huszárok!
Állandó kiállítás

Nádasdy-vár

Programok a várban

100 éve történt

Képeslapok az első világháborúból

Sárvár Anno

Sárvár története a képeinken

Huszárok a neten

A Nádasdy Ferenc Múzeum Huszárgyűjteménye

Kövessen minket!A legfrissebb blogok

2022.03.10

Múzeumi imázsépítés. Kettő / Építőkövek

Blogsorozatunkban arra a kérdésre keressük a választ, vajon hogyan befolyás...

2022.02.17

Múzeumi imázsépítés. Egy / Általában

Lassan másfél évtizede beszélünk róla, nagyjából egy évtizede sokan má...

2022.01.20

A múzeum illúziója

A hírek új múzeumról írnak a fővárosban, ahová szívesen látogatnak el ...

2020.12.22

Még karácsonymúzeumok a világ minden tájáról

Folytatjuk blogbejegyzésünket a nagyvilág legérdekesebb karácsonyi múzeuma...

Szépkártya elfogadóhely

OTP, MKB, K&H