Keresés a weboldalon

Gazdag programkínálattal zárult 2014 a múzeumban

Teljes fényében ragyog a sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum adventi koszorúja

A Nádasdy Ferenc Múzeum az adventi időszakban színes programkínálattal várta az érdeklődőket. Minden korosztály megtalálhatta a számára megfelelő programot. Advent vasárnapi műsoraink sikerrel teremtettek karácsonyi hangulatot a múzeum dísztermébe, ahol karácsonyfánk fénye is hozzájárult az ünnep varázsához.

Kovács Éva gyújtotta meg a múzeum adventi koszorújának első gyertyáját

A nagy sikert aratott, műfajilag színes kulturális műsorok, az advent vasárnapi gyertyagyújtások nagyban hozzájárultak az ünnepre való készülődés és a várakozás időszakának bearanyozásához. Nyitóprogramként, advent első vasárnapján a sárvári vonósok műsora várta a komolyzene kedvelőit. Teltházas koncertjén az együttes páratlan adventi hangulatot teremtett, amit a díszterem egyedi akusztikája varázsolt még felemelőbbé. Múzeumunk adventi koszorúját Orbán István kanonok úr áldotta meg, majd az első gyertyát a zenekar vezetője, Kovács Éva gyújtotta meg. A közel másfél órás előadás közös énekléssel zárult.

Nádasdy iskolások a múzeum dísztermében

December 7-én a Nádasdy Tamás Általános Iskola színjátszósaiból és kamarakórusából álló csoport versei, karácsonyi énekei, történetei teremtettek karácsonyi hangulatot a múzeum falai közé. A program különlegessége volt egy megható, ünnepről szóló történet és vers, melyeket maga a szerző, a Jákfán élő Gál Dezsőné olvasott fel a közönségnek. Általuk bizonyára sokunkban nosztalgikus hangulat ébredt, felidéződhettek gyermekkorunk legszebb karácsonyai, valamint az ünnepet megelőző titokzatosság érzése, miként a történetben is felvetődik a kérdés: Hogyan képes mindent a Jézuska egyedül és olyan sok helyen elintézni, annyi karácsonyfát feldíszíteni? A gyerekek felkészítői Hallerné Horváth Márta, ének-zene és Takács Ferenc az iskola történelem szakos tanárai voltak. A műsort követően gyújtottuk meg a koszorú második gyertyáját, valamint karácsonyi dalok énekléshez csatlakozhatott a műsor közönsége is.

Az Angelicus kórus a múzeum karácsonyfája mellett

Advent harmadik vasárnapját a Szent László Katolikus Általános Iskola alsós diákjaiból álló Angelicus kórus ünnepi dalai színesítették. A felcsendült népszerű dallamok ezúttal is kedvet teremtettek a közös daloláshoz. A koszorú harmadik gyertyáját Martonfalvi Mária, az énekkar vezetője gyújtotta meg.

Aranyvasárnapi programként egy népszokással ismerkedhettek meg az érdeklődők. Ezúttal a betlehemi Kisjézus és a Szent család történetét mutatta be egy helyi iskolások alkotta művészeti csoport.  A karácsonyi ünnepkör talán legismertebb szokását, a betlehemezést elevenítették fel a díszteremben a sárvári Nádasdy Iskola 4. osztályos tanulói, Varga Zsoltné, Maja néni vezetésével, felkészítésével. A dísztermi széksorok ezúttal sem maradtak üresen, a hálás közönség pedig a fellépő gyerekekkel együtt énekelhetett el néhány karácsonyi dalt, majd pedig apró ajándékokkal kedveskedtünk vendégeinknek. (pb)

Betlehemező iskolások a Díszteremben

Ne feledjék, várja Önöket a Nádasdy Ferenc Múzeum az eseménydúsnak ígérkező 2015-ös évben is!

Kapcsolódik:


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Hírlevél

Ezért is küldünk hírlevelet jelenleg 15227 embernek.
Ha érdekel a történelem, a Nádasdyak élete, a huszárok vagy csak bepillantanál egy múzeum mindennapi életébe, érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.

Iratkozz fel most! »Huszármúzeum

Mi vagyunk a huszárok!
Állandó kiállítás

Nádasdy-vár

Programok a várban

100 éve történt

Képeslapok az első világháborúból

Sárvár Anno

Sárvár története a képeinken

Huszárok a neten

A Nádasdy Ferenc Múzeum Huszárgyűjteménye

Kövessen minket!A legfrissebb blogok

2022.03.10

Múzeumi imázsépítés. Kettő / Építőkövek

Blogsorozatunkban arra a kérdésre keressük a választ, vajon hogyan befolyás...

2022.02.17

Múzeumi imázsépítés. Egy / Általában

Lassan másfél évtizede beszélünk róla, nagyjából egy évtizede sokan má...

2022.01.20

A múzeum illúziója

A hírek új múzeumról írnak a fővárosban, ahová szívesen látogatnak el ...

2020.12.22

Még karácsonymúzeumok a világ minden tájáról

Folytatjuk blogbejegyzésünket a nagyvilág legérdekesebb karácsonyi múzeuma...

Szépkártya elfogadóhely

OTP, MKB, K&H