Keresés a weboldalon

Fiókunkból

A Nádasdy Ferenc Múzeum gazdag gyűjteményei, kiállításai számos témában informálják vendégeinket. Miközben ezt a hatalmas anyagot a múzeum munkatársai feldolgozták kisebb-nagyobb írások születtek és születnek. Fiókunkból most folyamatosan vesszük elő ezeket a vázlatokat, kisebb-nagyobb ismertetőket, és témák szerint közreadjuk őket. Ahogy mi is folyamatosan fedezzük fel azt a kincset, melyet őrzünk és bemutatunk, reméljük, úgy vendégeink és olvasóink is egyre jobban megismerik azt az értéket, melyre mindannyian büszkék lehetünk. Jó olvasást és kalandozást kívánunk!

A Nádasdy család Sárvár, az ország és Európa történetében

Kevés olyan családja van Magyarországnak, melynek tagjai nemcsak egy város, hanem az ország, sőt Európa történelmében is szerepet játszottak. A Nádasdyak azok közé tartoznak, akik életük során nem egyszer meghatározták közvetlen és tágabb környezetük életét. Folyamatosan bővülő sorozatunkban egyre nagyobb merítéssel mutatjuk be a család történetét, az egyes családtagok tevékenységét. Bízunk benne, hogy egy olyan tudástár alakul ki, mely nemcsak méltó emléket állít egy kiemelkedő családnak, hanem hasznos tájékozódást.

Követem a Nádasdyak útját...

Sárvári történetek

Többen úgy vagyunk, hogy születésnapunkon visszanézünk életünkön. A múzeum most hasonlóra vállalkozik, csak egy város, Sárvár esetében. Sok olyan téma van, mely feldolgozásra vár. Elég egy kis apropó, legyen az képeslap, megsárgult fénykép vagy kisebb-nagyobb tárgy, a kitüntetéstől a bútoron át a teherautóig. Még izgalmasabb, ha egy személyről írunk vagy egy eseményről. Írásaink néha hosszabbak, de ez senkit ne riasszon meg. Hozzánk, sárváriakhoz mindig érdemes betérni. Aki egyszer már volt nálunk, úgyis visszatér. Mi várunk mindenkit szeretettel!

Kalandozom a város történetében...

Szent László király

Szent László királyt évszázadokon át tisztelték. Az életéről legenda, oklevelek, krónikás feljegyzések, énekek, képzőművészeti alkotások, a régészet által felszínre hozott emlékek szólnak. Szent László évében ezért a sárvári múzeum ismeretterjesztő írásokkal emlékezik meg az uralkodó tevékenységéről és utóleletéről.

Az írásokhoz sárvári ovisok és diákok Szent László életét feldolgozó képzőművészeti munkáiból válogattunk.

Szent László király életéről...

Huszármúzeum

Mi vagyunk a huszárok!
Állandó kiállítás

Nádasdy-vár

Programok a várban

100 éve történt

Képeslapok az első világháborúból

Sárvár Anno

Sárvár története a képeinken

Huszárok a neten

A Nádasdy Ferenc Múzeum Huszárgyűjteménye

Kövessen minket!A legfrissebb blogok

2022.03.10

Múzeumi imázsépítés. Kettő / Építőkövek

Blogsorozatunkban arra a kérdésre keressük a választ, vajon hogyan befolyás...

2022.02.17

Múzeumi imázsépítés. Egy / Általában

Lassan másfél évtizede beszélünk róla, nagyjából egy évtizede sokan má...

2022.01.20

A múzeum illúziója

A hírek új múzeumról írnak a fővárosban, ahová szívesen látogatnak el ...

2020.12.22

Még karácsonymúzeumok a világ minden tájáról

Folytatjuk blogbejegyzésünket a nagyvilág legérdekesebb karácsonyi múzeuma...

Szépkártya elfogadóhely

OTP, MKB, K&H