Keresés a weboldalon

A Nádasdy Ferenc Múzeum imázsfilmje

A Nádasdy Ferenc Múzeum imázsfilme

2013.08.15

Sajtótájékoztató keretében mutatták be a Nádasdy Ferenc Múzeum imázsfilmjét. Nemcsak Magyarországon egyedülálló, hanem Európában is kevés példa van arra, hogy egy múzeum imázsfilmet készít magáról. A film célja a múzeum iránti érdeklődés felkeltése, illetve megerősítése.

A következő évek során minden esztendőben elkészül egy-egy rész. Az első részben, egyetlen elem kivételével (ez legyen a jövő év meglepetése) mindenre történik utalás. Az első rész egy olyan pillanatot ragad meg, amikor a múlt dicső emberei találkoznak a jelen kíváncsi vendégeivel.  
Az imázsfilm elkészítése nagy előrelépés. Létrehozásában nem volt különösebb nehézség, minden részt vevő, az alkotók első szóra a feladat mögé álltak. A Weöres Sándor Színház színészei, a film alkotói, rendezője (Kaczmarski Ágnes), kreatív munkatársa (Oroszy Csaba) közösen és elegánsan hozták létre a múzeum szempontjából egyedülálló vállalkozást. A háttérben egy-egy apró mozdulattal T. Takács Tibor segítette a munkát. 
A film zenéjét a Savaria Szimfonikus Zenekar biztosította. 

Az intézmény új arculata 
Elkészült a múzeum arculata, melynek egyes elemei megjelennek mindazokon a fórumokon, amelyeken az intézmény szerepel. Az arculat tárgyiasult elemei a négy nyelvű szórólap, a kiállítás vezetők, a formaruhák, a plakátok. Szintén megjelent a a várat bemutató színes kiadvány a BKL Kiadó gondozásában. 
A múzeum önálló honlapja (www.nadasdymuzeum.hu) másfél éve működik, melynek külső megjelenése is megváltozott, illetve szerkezetében is változások történtek. Lényeges elem, hogy a múzeum meglátogatását kiemelten kezeli a honlap, azaz a Látogatás fül alatt minden fontos információ megjelenik. A honlap nyelve magyar, azonban a szórólapokhoz, a kiállítás vezetőkhöz hasonlóan hamarosan a weboldal is négy nyelvűvé válik. A nyelvek az angol és a német mellett a cseh. A városba érkező turisták nagy hányadát ugyanis, évente körülbelül 40 ezer főt a cseh vendégek teszik ki. Az ő megszólításuk részét képezi, hogy a sárvári múzeum anyanyelvükön teszi hozzáférhetővé mindazokat az információkat, melyek segítségével ők is otthon érzik magukat nemcsak a városban, hanem a várban is. 

Stratégiai megbeszélés a Nádasdy Ferenc Múzeumban

A múzeum pályázati tevékenysége 
A sajtótájékoztatón röviden szóba került még a múzeum pályázati tevékenysége is. A 2013-ban beadott múzeumi pályázatok eredményeként az év első felében 3 millió forint pályázati támogatást kapott a múzeum, melynek felhasználásával sor kerül konferencia megszervezésére, a huszárgyűjtemény egyes darabjainak restaurálására, őszi múzeumi programok rendezésére, tudományos könyvkiadásra. 
Pályázati tevékenysége eredménye a múzeumi honlap új arculatának kialakítása, az ott futó, egyedülálló és sikeres internetes adatbázisok (Sárvár Anno, Huszárok a neten) működtetése. 
A múzeum a Nemzeti Kulturális Alap pályázati kiírására további 3 millió forint értékben adott be kérelmet a megfelelő műtárgykörnyezet kialakítására, illetve bútorok és egyenruhák restaurálására. 
A múzeum pályázatot nyújtott be a huszár kiállítás teljes átépítésére az ún. alfa programra, melynek célja, hogy központi forrásból támogassák a múzeumok kiállítási tevékenységének szervezését. Sikeres pályázat esetén 48 millió forint fejlesztésből Mi vagyunk a huszárok! címmel új állandó kiállítás nyílik. A fejlesztés 10 %-át Sárvár Város Önkormányzata biztosítja.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Hírlevél

Ezért is küldünk hírlevelet jelenleg 15586 embernek.
Ha érdekel a történelem, a Nádasdyak élete, a huszárok vagy csak bepillantanál egy múzeum mindennapi életébe, érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.

Iratkozz fel most! »Huszármúzeum

Mi vagyunk a huszárok!
Állandó kiállítás

Nádasdy-vár

Programok a várban

100 éve történt

Képeslapok az első világháborúból

Sárvár Anno

Sárvár története a képeinken

Huszárok a neten

A Nádasdy Ferenc Múzeum Huszárgyűjteménye

Kövessen minket!A legfrissebb blogok

2022.03.10

Múzeumi imázsépítés. Kettő / Építőkövek

Blogsorozatunkban arra a kérdésre keressük a választ, vajon hogyan befolyás...

2022.02.17

Múzeumi imázsépítés. Egy / Általában

Lassan másfél évtizede beszélünk róla, nagyjából egy évtizede sokan má...

2022.01.20

A múzeum illúziója

A hírek új múzeumról írnak a fővárosban, ahová szívesen látogatnak el ...

2020.12.22

Még karácsonymúzeumok a világ minden tájáról

Folytatjuk blogbejegyzésünket a nagyvilág legérdekesebb karácsonyi múzeuma...

Szépkártya elfogadóhely

OTP, MKB, K&H