Keresés a weboldalon

Ünnepekre hangolva

Adventi készülődés a múzeumban

Óvodások, iskolások és táncosok népesítik majd be a múzeumot az adventi időszakban. A tavaly elkezdett gyerekfoglalkozások és az adventhez kapcsolódó ünnepi programok folytatódnak, így érdemes a bejgli és a szaloncukor mellé a helyi értékeket nyújtó tárlatokat is felírni a karácsonyi kívánságlistára!

Az idei Advent is meghitt készülődéssel telik a Nádasdy Ferenc Múzeumban. Nagy örömünkre megérkezett sudár fenyőfánk, melyet a NAIK Erdészeti Tudományos Intézet ajándékozott nekünk. A hatalmas fát a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. munkatársai emelték ki és szállították be a várba. A múzeumba pedig munkatársainkon kívül a Városgondnokság és a Városgazdálkodás kiváló emberei hozták be és állították fel a díszteremben. Illatos ágain hamarosan kedves díszek csünghetnek majd a helyi óvodások jóvoltából, hiszen idén is folytatjuk a tavaly megkezdett programunkat, melynek keretein belül vendégül látjuk a helyi óvodásokat az adventi hetekben. A lelkes gyerkőcök segítségével napról napra teljesedik ki fenyőfánk ünnepi pompája, a gyermekzsivaj pedig kellemesen képes ellenpontozni a múzeum dísztermének freskóin kibontakozó ószövetségi jeleneteket, vagy éppen a törökkel viaskodó magyar vitézek hősies küzdelmeit. Fontosnak tartjuk, hogy a helyi fiatalság minél előbb megismerkedhessen múzeumunk szebbnél szebb tereivel és az azokat ékesítő műtárgyakkal, ugyanakkor reméljük, hogy a nálunk tett élményekben gazdag látogatások olyan generációknak nyújtanak majd táptalajt, akik hagyományaink, történelmünk és tárgykultúránk megismerését és megőrzését szívügyüknek fogják tekinteni. 

A legkisebbek mellett természetesen a felnőtteket és a családokat is tárt karokkal várjuk az ünnepi időszakban! Kiváló adventi program kerekedhet abból, ha az ajándékok utáni futkosás fáradalmait feloldjuk egy kellemes múzeumi sétával a Nádasdy-várban. Már csak azért is érdemes hozzánk betérni, mert a feldíszített fenyőnkön kívül egy apró ajándékkal is készülünk a látogatóink számára.

Múzeumi programok az adventi gyertya fényénél

A sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum adventi koszorújának első lángja 2015-ben

Múlt héten adventi koszorúnkon is kigyúlt az első gyertya lángja, mely elindította adventi programjaink sorát. Minden egyes adventi vasárnapon 16 órai kezdettel rövid műsor kíséretében lobban majd fény a gyertyák kanócainak végén. December 6-án a Sárvári Néptánckör ad rövid ízelítőt repertoárjából. Ezt követően december 13-án a Nádasdy Tamás Általános Iskola diákjai kedveskednek programmal, míg december 20-án a Gárdonyi Géza Általános Iskola énekkara varázsol majd ünnepi hangulatot a múzeum lovagtermébe.

Hangolódjunk együtt a Karácsonyra! Várunk sok szeretettel minden kedves érdeklődőt!
 
Jó hangulatú és eredményes ünnepi készülődést kíván a Nádasdy Ferenc Múzeum csapata!


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Hírlevél

Ezért is küldünk hírlevelet jelenleg 3655 embernek.
Ha érdekel a történelem, a Nádasdyak élete, a huszárok vagy csak bepillantanál egy múzeum mindennapi életébe, érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.

Iratkozz fel most! »Huszármúzeum

Mi vagyunk a huszárok!
Állandó kiállítás

Nádasdy-vár

Programok a várban

100 éve történt

Képeslapok az első világháborúból

Sárvár Anno

Sárvár története a képeinken

Huszárok a neten

A Nádasdy Ferenc Múzeum Huszárgyűjteménye

Kövessen minket!A legfrissebb blogok

2019.02.19

Rómeón innen, Júlián túl

Lehet-e a szerelmesek tragikus története helyett királydrámát tanulni köz...

2018.09.21

A barangolás művészete

Hátratett kézzel sétálni egy ösvényen és közben hallgatni a madárcsicse...

2018.09.13

Öt érv a főnöknek, hogy kell egy blog

A múzeumok számtalan lehetőséget vesznek igénybe, hogy kapcsolatba lépjene...

2018.07.05

mégis más!

Öt éve várjuk vendégeinket júliusban és augusztusban este 9 óráig. Minde...

Szépkártya elfogadóhely

OTP, MKB, K&H