Keresés a weboldalon

Archívum2019.01.08

A sárvári múzeum kiállítása az első olyan országos tárlat, amely egyszerre tíz magyar mester munkáját és családi iparművészeti örökségét egyesíti egy térben. A kiállításon megismerhetjük a bicska történetét, fejlődését, különféle szokásokat is.

A magyar bicska...

2017.10.19

Nádasdy Pál 1631-ben kiadott Áhítatos és buzgó imádságok című imádságoskönyve szerzőjével együtt kissé elfeledetté vált. A kiállítás a szerző munkájának nyomába ered, közben azonban a mára is kacsint. Meghitt találkozás egy főúrral.

Régi idők nyomában...

2017.06.02

Pajor András kiállítása egy négy évszázaddal ezelőtti európai utazás nyomába eredt. Akkor a betűk meséltek mindarról, amit az utazó látott. Ma a fotók párosai írják le az öreg földrész végleteit. Egy színes világ fekete-fehér lenyomatai kérdezik a nézőjét, vajon hány Európa létezik.

Pajor András kiállítása a sárvári múzeumban...

2017.02.14

Az első világháború keleti frontját idézi fel a sárvári múzeum új időszaki kiállítása. Egy huszárfőhadnagy naplója és fényképfelvételei alapján elevenedik meg a lövészárkok világa. Korabeli tárgyak, köztük fegyverek, illetve dokumentumok is segítik az egy évszázaddal ezelőtti nehéz időszak felidézését.

Háborús valóság…

2016.08.24

1875-től a második világháború végéig a sárvári vár és a hozzá tartozó uradalom a bajor királyi család, a Wittelsbachok tulajdonában állt. 1945-ben elhagyták Sárvárt. A vár egyik sarkában azonban étkészleti és dísztárgyakat, festményeket rejtettek el. Az 1952-ben megtalált kincs eddig kevésbé ismert darabjait állítottuk ki.

Királyi pillanatok…

2016.04.19

Május 31-ig tekinthetők meg Gothard Jenő, egyedülálló tudományos felvételei. Az ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium vándorkiállítása a nemzetközi hírű csillagász 1882 és 1905 között készült megfigyeléseinek fényképes lenyomatát mutatja be.

Csillagok útján…

Nem csak nagyszombaton és húsvétvasárnap, hanem húsvéthétfőn is várja minden kedves vendégét a Nádasdy Ferenc Múzeum. Ünnepeljük együtt a kereszténység legfontosabb eseményét! Hagyományos kézműves foglalkozásunkon hímes tojást díszíthetnek, előtérbe helyezve a népi motívumkincs használatát.

Tojásfestésre fel...

2015.12.21

A tavalyi karácsonyhoz híven idén is vendégül láttuk a sárvári óvodásokat, cserébe szebbnél szebb karácsonyfadíszeket készítettek a múzeum fenyőfájára. A Vármelléki és a Szatmár utcai Óvoda mellett az idén jubiláló Csicsergő és Bocskai úti Óvoda lurkói látogattak el hozzánk több nap leforgása alatt.

Ünnepi díszben...

Óvodások, iskolások és táncosok népesítik majd be a múzeumot az adventi időszakban. A tavaly elkezdett gyerekfoglalkozások és az adventhez kapcsolódó ünnepi programok folytatódnak, így érdemes a bejgli és a szaloncukor mellé a helyi értékeket nyújtó tárlatokat is felírni a karácsonyi kívánságlistára!

Tovább az adventi programokra...

2015.09.25

A Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében a zene világnapján, 2015. október 1-jén (csütörtökön) 18 órakor Pék Marianna, a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola tanára ad koncertet. A zene világnapján Bach, Schubert, Chopin és Debussy művek csendülnek fel. A koncertre a belépés díjtalan.

Ráhangoló...

2015.08.20

A jubileumi múzeumi éjszaka, a Lidércfény10 hagyományos jókedvvel és programokkal köszöntötte az új huszárkiállítást. Négy óra alatt több százan beszélgettek egy jót, együtt ütötték a ritmust a táncosokkal, hallgatták a Regős Együttest, a tárlatvezetéseket. Idén is érdemes volt ellátogatni hozzánk.

Huszáros lépések...

2015.08.13

A huszárok jegyében készülődünk a Lidércfényre. 2015. augusztus 19-én, szerdán este 8 órától mindent megmutatunk, ami huszár. A tárlatvezetések mellett a restaurátori munka rejtelmeibe, a kiállítás titkaiba nyerhetnek betekintést vendégeink. Nem maradhat ki az emlékkészítés és a kantin sem.

Huszárgyerek, huszárgyerek...

2015.08.03

Az elmúlt hétvégén közel ezren látogattak el a sárvári múzeumba. A nyári hónapokban általában naponta kétszázan nézik meg a történeti falak között Dunántúl egyik legnagyobb területű múzeumát. Az új huszár kiállítást egyre többen nézik meg és tesznek szívesen sétát a fegyvertártól a labirintusig, majd a toronyig.

Egy jó hétvége...

2015.06.09

A sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum a nyár első hónapjában, hétfő kivételével naponta 9 órától 17 óráig, júliusban és augusztusban pedig ismét hosszabbított nyitva tartással, 9 órától egészen 21 óráig várja majd minden kedves vendégét. Nálunk mindig garantált a felfrissülés a nyári kánikulában.

Frissüljünk fel a múzeumban!

2015.05.20

A Nádasdy Ferenc Múzeum a pünkösdi hosszú hétvégén, hétfő kivételével 9 órától 17 óráig látogatható. Állandó és időszaki kiállításokkal, vasárnap pedig családi programmal is várjuk minden kedves vendégünket. Töltsék el nálunk tartalmasan az ünnep délutánjait, szerezzenek élményeket a Nádasdy-vár több évszázados falai között!

Pünkösdi múzeum...

1965-ben a Rába kilépett a medréből. Szentgotthárd, Körmend után Sárvár területének is egy részét elöntötte a hirtelen áradás. Házak kerültek víz alá, emberi életek kerültek veszélybe. A sárvári múzeum időszaki kiállítással emlékezik az eseményekre korabeli felvételek, dokumentumok és tárgyak segítségével.

Kiállításajánló...

2015.05.11

A Nádasdy Ferenc Múzeum időszaki kiállítással emlékezik az 1965. évi sárvári árvíz elleni emberfeletti küzdelemre. Magánszemélyek fényképfelvételei, tárgyai, visszaemlékezései mellett a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság árvízi naplója, jelentései, valamint korabeli mentési eszközök segítik az események bemutatását.

Kiállításbeharangozó...

2015.05.05

Fehér Renátó Garázsmenet című verseskötetének bemutatójára Sárváron a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében kerül sor 2015. május 8-án, pénteken 17 órakor. Fehér Renátó több alkalommal is részt vett a sárvári Diákköltők Találkozóján. A bemutatón közreműködik a Ma’Mint ’Ti Színjátszó Csoport.

Hajrá, Sárvár...

2015.04.29

A Nádasdy Ferenc Múzeum a május elsejei hosszú hétvége minden napján, így a munka ünnepén is a megszokott nyitva tartással, délelőtt 9 órától 17 óráig várja a múzeumkedvelő közönséget. A mozgalmas városi rendezvények mellett érdemes némi múltidéző sétát tenni a múzeum páratlan kiállítótereiben.

Múzeumi május elseje

2015.04.10

Az idén is mozgalmas húsvéti ünnepre tekinthetünk vissza. A nagyszombati és húsvétvasárnapi nyitva tartásunk mellett, húsvéthétfőn családi programmal vártuk vendégeinket. Az ünnepi hétvégén kicsivel több, mint 600 látogató csodálta meg kiállításainkat vagy részt vett hétfői programunkon.

Húsvéti visszatekintő...

Huszármúzeum

Mi vagyunk a huszárok!
Állandó kiállítás

Nádasdy-vár

Programok a várban

100 éve történt

Képeslapok az első világháborúból

Sárvár Anno

Sárvár története a képeinken

Huszárok a neten

A Nádasdy Ferenc Múzeum Huszárgyűjteménye

Kövessen minket!A legfrissebb blogok

2019.05.23

Izgalmas kihívás! Vállalattörténeti kiállítás

Általános alapelv, hogy már a címmel hívjuk fel a figyelmet új híreinkre....

2019.04.16

Folytatódik az amszterdami múzeumtúra

Kisebb múzeumok, melyek a túra alatt mégis hatalmas benyomást keltettek. A m...

2019.04.09

Múzeumi körséta Amszterdamban

Egy sok mindenben színes város múzeumi hagyatékát lehetetlen egy nap alatt ...

2019.03.28

Blog élőben. Múzeumok a világhálón

Előadásra készülök. Szentendrén egy képzésen a múzeumokról alkotott k...

Szépkártya elfogadóhely

OTP, MKB, K&H