Keresés a weboldalon

Hímestojás a Nádasdy Ferenc Múzeumban

Hímestojás a sárvári Nádasdy Ferenc Múzeumban húsvéthétfőn

Töltsék velünk a legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot a sárvári Nádasdy Ferenc Múzeumban. Az ünnepi hétvége minden napján délelőtt 9 órától egészen 17 óráig némi múltidéző sétát tehetnek a múzeum kiállítási tereiben. Húsvéthétfőn tárlataink mellett változatos programokkal is várjuk a kicsiket és a nagyokat.

Hagyományossá vált, húsvéthétfői családi rendezvényünkön megismerkedhetünk a hímes tojás készítés rejtelmeivel, amit aztán a gyakorlatban is kipróbálhatunk. Legyenek részesei Önök is az élő néphagyománynak! Kézműves foglalkozásunkon az elkészített, kidíszített tojásunknak tartót is készíthetünk, a gyerekek pedig kifestőzhetnek, de akár a húsvéti ünneppel kapcsolatos fejtörőket is megoldhatnak. Fiúknak, apukáknak, nagypapáknak a belépő ezen a napon egy locsolóvers, ezért senki se felejtse otthon a kölnit! 

Fiatal legények és tapasztaltabb urak figyelmébe is ajánljuk!

Hímestojás húsvétfőn a sárvári Nádasdy Ferenc Múzeumban

Intézményünk történetében először, húsvéthétfőn a legbátrabb férfi vendégeink megcsillogtathatják locsolóvers tudásukat a múzeumban is! Két kategóriában (gyermek-18 év alatt és felnőtt-18 év felett) várjuk a jelentkezéseket a helyszínen a hétfő délután 15 órakor megrendezésre kerülő locsoló vers versenyre, ahol a legszebb és legkülönlegesebb versek közül 3 tagú női zsűri választja majd ki mindkét kategória első 3 helyezettjét. A versenyben való részvételhez nincs is másra szükség, mint a helyszínen kitölteni a nevezési lapot egészen 14 óráig, valamint ehhez mellékelni kell a jelentkezők által versenybe küldött saját locsolóverset is. A vetélkedőt és a zsűri döntését követően az első három helyezett kategóriánként értékes nyereményekben részesül, valamint a győztes locsoló verseket meghallgathatjuk élőben is, a későbbiekben pedig megtekinthetőek lesznek a múzeum honlapján. (pb)

Ne feledjék! 
A Nádasdy Ferenc Múzeum nem csak nagyszombaton és húsvétvasárnap, hanem húsvéthétfőn is várja minden kedves ünneplő vendégét! 

Kapcsolódik:


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Hírlevél

Ezért is küldünk hírlevelet jelenleg 2592 embernek.
Ha érdekel a történelem, a Nádasdyak élete, a huszárok vagy csak bepillantanál egy múzeum mindennapi életébe, érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.

Iratkozz fel most! »Kövessen minket!Huszármúzeum

Mi vagyunk a huszárok!
Állandó kiállítás

100 éve történt

Képeslapok az első világháborúból

Sárvár Anno

Sárvár története a képeinken

Huszárok a neten

A Nádasdy Ferenc Múzeum Huszárgyűjteménye

Iratkozzon fel most hírlevelünkre!

Miről szól a hírlevél?

A legfrissebb blogok

2017.09.26

Köszöntéstől Sárvárig és párosan tovább

Másfél évtizede minden év szeptemberében múzeumpedagógiai évnyitóra ker...

2017.08.24

Mikor lesz újra trendi?

A kérdés a múzeum oldaláról kifejtve úgy hangzik: melyik történelmi kort...

2017.07.26

A távol a közel

Ahhoz hogy valamire vigyázzunk, először szeretni kell. Ahhoz hogy elhiggyük,...

2017.06.09

Kezdőmondat nem kezdőknek. A muzeológus is ember

Nem tudunk elszakadni a munkánktól, bárhol is dolgozzunk. Egy apró részlet,...

Szépkártya elfogadóhely

OTP, MKB, K&H