Keresés a weboldalon

Évezredek kincsei. A T. Takács Gyűjtemény

Évezredek kincsei. A T. Takács Gyűjtemény

A sárvári múzeum új időszaki kiállítása eddig nem látogatható részében történelem ihlette különleges tárgyakat mutat be. A pince titokzatos falai és boltívei adnak helyt a T. Takács Gyűjtemény legérdekesebb darabjainak. A válogatás évezredeken át kalauzolja vendégeit és mutatja be egy-egy időszak meglepő arcát.

A Nádasdy Ferenc Múzeum megnyitotta pincéjét, ahol egy izgalmas kiállítás tekinthető meg. Az Évezredek kincsei című tárlat egy összetett, sokszínű gyűjtemény legizgalmasabb, néha meghökkentő, darabjait mutatja be. A középpontban a legnemesebb anyag, az arany áll. Maszkok, fegyverek, szelencék, pénzek, különleges, soha nem látott tárgyak várják mindazokat, akik egy időutazáson szeretnének részt venni.

A történelem hajnalától tárgyak vesznek körül minket, melyek hol segítik, hol bizony akadályozzák életünket. Amióta az ember rájött arra, hogy majd minden anyag alakítható, egyre több és több eszközt készített. Egy idő után azonban nemcsak mindennapi életének megkönnyítésére gondolt ki és hozott létre különféle tárgyakat, hanem környezete szépítésére, díszítésére is, vagy a természeti erők befolyásolására. Sok alkotás mai szemlélője számára csak esztétikai élményt nyújt, függetlenül eredeti környezetétől, funkciójától.

Napi 12 órán át a titok nyomában

A sárvári múzeum júliusban és augusztusban reggel kilenc órától 21 óráig, azaz tizenkét órán keresztül történelmi környezetben tárja a nagyközönség elé többek között Napóleon légycsapóit, az aranyos tányérokat, a kétpengéjű kardokat. A hűs pince nemcsak azték ágyút rejt magában, hanem számtalan kincset, melyek minden egyes példánya meglepetést tartogat. Látogassanak el a sárvári vár pincéjébe, a múzeum új kiállítására, ahol az aranyevő szú történetét is megismerhetik XIV. Lajos pingpongütője mellett.

Évezredek kincsei. A T. Takács Gyűjtemény


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Hírlevél

Ezért is küldünk hírlevelet jelenleg 2957 embernek.
Ha érdekel a történelem, a Nádasdyak élete, a huszárok vagy csak bepillantanál egy múzeum mindennapi életébe, érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.

Iratkozz fel most! »Kövessen minket!Huszármúzeum

Mi vagyunk a huszárok!
Állandó kiállítás

100 éve történt

Képeslapok az első világháborúból

Sárvár Anno

Sárvár története a képeinken

Huszárok a neten

A Nádasdy Ferenc Múzeum Huszárgyűjteménye

Iratkozzon fel most hírlevelünkre!

Miről szól a hírlevél?

A legfrissebb blogok

2018.02.06

Digitális egye fene! Szubjektív úti beszámoló

Minden ott van a közelünkben és mégis távol, elérhetetlen messzeségben. E...

2017.09.26

Köszöntéstől Sárvárig és párosan tovább

Másfél évtizede minden év szeptemberében múzeumpedagógiai évnyitóra ker...

2017.08.24

Mikor lesz újra trendi?

A kérdés a múzeum oldaláról kifejtve úgy hangzik: melyik történelmi kort...

2017.07.26

A távol a közel

Ahhoz hogy valamire vigyázzunk, először szeretni kell. Ahhoz hogy elhiggyük,...

Szépkártya elfogadóhely

OTP, MKB, K&H