Keresés a weboldalon

Kísérleti vártan - őszi múzeumi éjszaka

Kísérleti vártan - őszi múzeumi éjszaka

2013.10.09

2013. október 11-én, pénteken 20 órától 23 óráig átalakul a Nádasdy Ferenc Múzeum. A főszerep a tanároké, akik most egy másik oldalukat mutatják be a múzeum történeti falai között. Az éjszakán nem a történelemé a főszerep. Lúzer alkimisták, megfáradt földmérők, ügyes mesteremberek, zseniális vándorművészek várják vendégeiket.

A múzeum munkatársai külső szakértők bevonásával bebizonyítják, hogy múzeumba nemcsak a történelem óra idején érdemes ellátogatni. A kiállítóterek laboratóriummá alakulnak, ahol a főszerepet a fizika, a kémia viszi matematikával és művészettel fűszerezve. 
A külső szakértők nem mások mint a sárvári Tinódi Gimnázium nagyszerű tanárai, akik néhány órára beköltöznek a múzeumba. Nem pihenni, hanem valami mást megmutatni, mint ami a tankönyvekben vanA vendégeket a bejáratnál tudományos alapon vattacukorral kínálják, de a gasztronómia csúcsait is bejárják. Ékes bizonyítéka lesz ennek a mesteri fagyi, mely nem teremt hűs hangulatot. Ha nem is sikerül a lúzer alkimistáknak aranyat készíteni, titkos receptjük az ezüsttel mindenképp felér. Megfáradt térképmérők új eszközökkel ismerkednek és rácsodálkoznak, hogy ma sem könnyű a geodéták élete. Zsinórmértékkel készülnek a ruhadíszek, melyek gyönyörű sújtásokat eredményeznek. A sötét szoba is titkokat rejt, ahol szemet gyönyörködtető képek készülnek. A múzeumi logika pedig megmutatja, mennyi mindent tudunk a sárvári múzeumról a várról, még ha nem is sejtettük.

Kísérleti vártan - őszi múzeumi éjszaka

A múzeum őszi éjszakáján sok minden más megvilágításba kerül. Mindenkit szeretettel várnak a Tinódis tanárok és a múzeum munkatársai. 

KÍSÉRLETI VÁRTAN 
2013. október 11. (péntek) 20 órától 23 óráig 
Belépőjegy minden tanárnak ingyenes, de ne felejtsék otthon erről szóló okmányaikat. Szintén baksis lefizetése nélkül vándorolhatnak volt és jelenbéli Tinódisok, melyet bizonyíthat régi vagy új diákigazolvány, de legjobban a Tinódis jelvény. 
A többiek se keseredjenek el! Ha elmúltak 18 évesek, nem kerül többe a belépőjegy, mint hat darab százas, sőt ha fiatalabbak két érmét még el is engedünk. 

A program része a Múzeumok Őszi Fesztiváljának. 


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Huszármúzeum

Mi vagyunk a huszárok!
Állandó kiállítás

Nádasdy-vár

Programok a várban

100 éve történt

Képeslapok az első világháborúból

Sárvár Anno

Sárvár története a képeinken

Huszárok a neten

A Nádasdy Ferenc Múzeum Huszárgyűjteménye

Kövessen minket!A legfrissebb blogok

2020.12.22

Még karácsonymúzeumok a világ minden tájáról

Folytatjuk blogbejegyzésünket a nagyvilág legérdekesebb karácsonyi múzeuma...

2020.12.08

Karácsonymúzeumok a világ minden tájáról

Kirándulásra hívjuk Önt a nagyvilágba, hogy az otthonából ki sem lépve i...

2020.07.09

Két és fél hét. És mi lesz tíz év múlva?

Újra nyitottunk, a valóság pedig ránk szakadt. És mi ezt nagyon szeretjük....

2020.05.22

Huszár volt az apukám! Lehetőségek a múzeumban

A 90-es években volt egy sorozat a tévében, ami igen erős hatással volt rá...

Szépkártya elfogadóhely

OTP, MKB, K&H