Keresés a weboldalon

Rekord vendégszám a kiállításban

Rekord vendégszám a sárvári múzeumban

2015.08.03

Az elmúlt hétvégén közel ezren látogattak el a sárvári múzeumba. A nyári hónapokban általában naponta kétszázan nézik meg a történeti falak között Dunántúl egyik legnagyobb területű múzeumát. Az új huszár kiállítást egyre többen nézik meg és tesznek szívesen sétát a fegyvertártól a labirintusig, majd a toronyig.

Augusztus első hétvégéje rekord látogatószámot hozott a sárvári múzeumnak. Júliusban és augusztusban nap mint nap körülbelül kétszázan keresik fel a kiállításokat, azonban ezen a hétvégén három nap alatt közel ezren látogattak el hozzánk. Az új huszárkiállítás a múzeum legfőbb vonzerejévé vált. Talán nem véletlenül, hiszen a két héttel ezelőtt megnyitott tárlaton kívül Magyarországon máshol nem mutatják be a legmagyarabb fegyvernem történetét ilyen teljességgel. Ráadásul a megvásárolt belépőjegy mellé nemcsak kiállítást adunk, hanem az egyes témákat, kiállított tárgyakat bemutató kiállításvezetőt is. Okostelefonnal pedig QR kódok segítségével nemcsak a tablók angol és német változata érhető el, hanem számtalan kiegészítő információt is nyújtunk magyarul, angolul és németül. 

Toronymagasan

Újra látogatható a sárvári vár tornya

A huszárok hétköznapjainak felfedezése mellett érdemes kalandra indulni a felújított toronyba, ahol fa csigalépcsőn vezet fel az út az első emelet freskós termébe, illetve a második emeletre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a várparkra és a városra. Újdonság, hogy itt még nincs megállás, ugyanis vendégeinknek szeretnénk megmutatni, hogyan is nézett ki a torony legfelsőbb szintje. Néhány plusz lépcső megtétele után egy biztonságos helyről csodálható meg a torony gerendázata. 

A  torony aljában pedig Gróf László egyedülálló térképgyűjteménye tanulmányozható. A régi korok térképei eszünkbe jutatták a felfedezések és nagy utazások korszakát. A sárvári múzeum gyűjteményében található egy nagy olasz sorozat, mely az 1800-as évek első felében jelent meg. A híres utazók különböző nyelven írt utazását nemcsak lefordították olaszra, hanem szépen rajzolt metszetekkel is gazdagították. A térképek mellé ezeket helyeztük el.

Kapcsolódik:


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Hírlevél

Ezért is küldünk hírlevelet jelenleg 3103 embernek.
Ha érdekel a történelem, a Nádasdyak élete, a huszárok vagy csak bepillantanál egy múzeum mindennapi életébe, érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.

Iratkozz fel most! »Huszármúzeum

Mi vagyunk a huszárok!
Állandó kiállítás

Nádasdy-vár

Programok a várban

100 éve történt

Képeslapok az első világháborúból

Sárvár Anno

Sárvár története a képeinken

Huszárok a neten

A Nádasdy Ferenc Múzeum Huszárgyűjteménye

Kövessen minket!A legfrissebb blogok

2018.04.19

Minta.kom.hogyan

Mit csinál a múzeumpedagógus egy többnapos módszertani konferencián? Eszik...

2018.02.06

Digitális egye fene! Szubjektív úti beszámoló

Minden ott van a közelünkben és mégis távol, elérhetetlen messzeségben. E...

2017.09.26

Köszöntéstől Sárvárig és párosan tovább

Másfél évtizede minden év szeptemberében múzeumpedagógiai évnyitóra ker...

2017.08.24

Mikor lesz újra trendi?

A kérdés a múzeum oldaláról kifejtve úgy hangzik: melyik történelmi kort...

Szépkártya elfogadóhely

OTP, MKB, K&H