Keresés a weboldalon

Optimalizáljuk és ajánljuk magunkat!

A sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum optimalizálta oldalait. Blog

2015.03.19

A sárvári múzeum legszívesebben mindenkinek megmutatná kiállításait, műtárgyait, az itt végzett munkát, az összegyűjtött ismereteket. A virtuális világban erre nagyobb lehetősége nyílik. Ezért folyamatosan figyeljük a lehetőségeket és keressük a megoldásokat. Most éppen optimalizáltuk magunkat.

A múzeumok, mint általában a kulturális intézmények állandó kapcsolatban vannak közönségükkel. A folyamatos kapcsolattartással nemcsak közösséget építenek, hanem egyben állandóan jelzik, mennyire fontosak számukra azok, akik feléjük fordulnak, idejük egy részét rájuk szánják. A kapcsolattartás egyik lehetősége a múzeumi látogatás, melynek során a kiállítást végigjáró vendég megismerheti a legújabb eredményeket, tanulmányozhatja az új tárgyakat, elgondolkodhat régi és friss összefüggéseken, vagy éppen megcsodálhatja a múzeum felújított termeit. A látogatás azonban egyszer véget ér, a legközelebbire jó esetben csak pár hónap, rosszabb esetben pár év múlva kerül sor.

Kincsek kívül és belül

A sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum optimalizált oldalai

Egy múzeum azonban nem mondhat le vendégéről, hiszen érte és belőle is él. Ne pénzügyi szempontokra gondoljunk elsősorban, hanem arra a támogatásra, melyet egy a múzeumot szerető, azért lelkesedő ismerős vagy ismeretlen tud nyújtani. Egy jó szót, állandó odafigyelést, ha szükséges, egy építő kritikát, egy ötletet, egy jó tanácsot. A vendég, a kedvelő érdeklődése a műtárgyak mellett a legnagyobb kincs egy múzeum számára. Mindkettőt őriznie kell a jelenben és a jövőben egyaránt.
A múzeumok a legnagyobb gonddal kezelik műtárgyállományukat, közönségükről ellenben gyakran megfeledkeznek. A digitális világ azonban kihagyhatatlan, nagy lehetőségeket kínál. A múzeumi honlapok használata, építése, frissítése ezért elengedhetetlen. Nem kényszerként fogjuk fel azokat, kötelezően letudott feladatként, hanem olyan platformként, mellyel a múzeum nap mint nap elérheti közösségét, akitől nap mint nap kérhet öt perc figyelmet. Ezért fontos a legújabb kihívások feltérképezése, a válaszok keresése. Az okostelefonok, tabletek rohamos elterjedése az asztali számítógépekre, laptopokra optimalizált honlapok átalakítását is magával hozta.

Optimalizáltuk magunkat

100-ból 99! Ez már jó eredmény! A Nádasdy Ferenc Múzeum mobilra optimalizált oldala

A sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum folyamatosan át is alakítja oldalait úgy, hogy azok könnyedén megtekinthetők legyenek a legújabb eszközökön is. Nem mobilalkalmazásról van szó, azokról egy másik alkalommal szólunk, hanem a különféle digitális készülékeken jól olvasható és áttekinthető struktúráról. Ha okostelefonon, tableten vagy éppen egy jó book-on olvassa blogunkat, tudja és látja, miről van szó. Ha nem, természetesen semmi különbséget nem érzékel, de ha kíváncsi és van rá lehetősége, keressen ránk például az okostelefonján.

Találkozzunk nap mint nap a virtuális világban és minél gyakrabban a világ egyik legjobb múzeumában, nálunk Sárváron!

És ami még fontos

A sárvári múzeum egy olyan irigylésre méltó honlapcsoportot üzemeltet, melynek programozását, szerkesztését önmaga nem tudja megoldani. A látványos munka mögött a Selina Kft. áll, illetve annak fáradhatatlan és ötletekben gazdag munkatársnője, Keresztes Katalin, nekem Kati. Nélküle nem tudnánk folyamatosan megújulni és ott lenni a nemzetközi élvonalban. Innen is köszönöm neki!

Optimalizáljuk és ajánljuk magunkat!

Kapcsolódik:


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Takács Zoltán Bálint

múzeumigazgató, történész, turkológus
A múzeumot a tárgyak alkotják, de emberek hozzák létre.

takacs.zoltan@nadasdymuzeum.hu

Hírlevél

Ezért is küldünk hírlevelet jelenleg 15109 embernek.
Ha érdekel a történelem, a Nádasdyak élete, a huszárok vagy csak bepillantanál egy múzeum mindennapi életébe, érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.

Iratkozz fel most! »Huszármúzeum

Mi vagyunk a huszárok!
Állandó kiállítás

Nádasdy-vár

Programok a várban

100 éve történt

Képeslapok az első világháborúból

Sárvár Anno

Sárvár története a képeinken

Huszárok a neten

A Nádasdy Ferenc Múzeum Huszárgyűjteménye

Kövessen minket!A legfrissebb blogok

2022.03.10

Múzeumi imázsépítés. Kettő / Építőkövek

Blogsorozatunkban arra a kérdésre keressük a választ, vajon hogyan befolyás...

2022.02.17

Múzeumi imázsépítés. Egy / Általában

Lassan másfél évtizede beszélünk róla, nagyjából egy évtizede sokan má...

2022.01.20

A múzeum illúziója

A hírek új múzeumról írnak a fővárosban, ahová szívesen látogatnak el ...

2020.12.22

Még karácsonymúzeumok a világ minden tájáról

Folytatjuk blogbejegyzésünket a nagyvilág legérdekesebb karácsonyi múzeuma...

Szépkártya elfogadóhely

OTP, MKB, K&H