Keresés a weboldalon

mégis más!

mégis más! Blog a nyári nyitvatartásról

2018.07.05

Öt éve várjuk vendégeinket júliusban és augusztusban este 9 óráig. Minden évben hírt adunk erről. Joggal kérdezhetik, mit lehet még ezzel kapcsolatban mondani. Én is megkérdezem magamtól. Mit írjak még erről? Tartjuk hagyományainkat, várjuk vendégeinket.

Kész. Ennyi.

?

Mondhatnánk azt, hogy adjunk ki egy sajtóközleményt, jutassuk el a legtöbb helyre. Írjunk róla hírlevelet. Osszuk meg a közösségi oldalainkon. Természetesen egy jól mutató képpel. (Lásd mint a cikk elején.) Állítsuk át a google+ helyen, saját weboldalakon, facebookon a nyitvatartási adatokat. És készen is vagyunk.

Sajtóközlemény

Amit sajtó(rta) név alatt emlegetek. Száraz tények, rövid indoklás. Valahogy így:


A sárvári múzeum nyáron 21 óráig várja vendégeit

A Nádasdy Ferenc Múzeum júliusban és augusztusban keddtől vasárnapig 9 órától 21 óráig tart nyitva. Országos, sőt európai viszonylatban is egyedülálló a napi tizenkétórás nyitvatartás. Több múzeum egy-egy napon később zárja kapuit, de a sárvári az egyetlen, mely ezt a hét hat napján biztosítja.

A múzeum ezzel is szeretné elérni, hogy a turisták a napközbeni pihenés után, a város polgárai egy nehéz dolgos napot követően még ellátogassanak a múzeumba.

Magyarország egyetlen huszárkiállításának a népszerűsége továbbra is töretlen a vendégek között, de a szalonok világa, a díszterem mennyezeti és oldalsó freskói szintén kedvelt látnivalók. A torony falépcsőit évszázadok óta koptatják a pihenni vágyók.

A történeti üvegek közt láthatják azt a söröskupát, melyet Egressy Béninek, a Szózat megzenésítőjének adtak ajándékba rajongói. A Magyarországot ábrázoló térképek közül nem egy Sárvár megyének hívja a nyugat-dunántúli megyét. A sárváriak büszkén mutatják ezt ismerőseiknek, mondván városuk a világ közepe.

A bajor kiállítás porcelánjai és ezüst étkészletei a vár történetének egy olyan korszakát idézik, amikor a bajor királyi dinasztia tagjai, a Wittelsbachok éltek a reneszánsz hangulatú falak között.

A sárvári múzeum öt évvel ezelőtt döntött úgy, hogy nyaranta meghosszabbítja hagyományos nyitvatartartási idejét. Idén már a vár is hosszabb ideig nézhető meg. A múzeumlátogatás után érdemes még egy sétát tenni a hangulatos falak között. A vár 22 órakor zárja kapuit.

És ebben mi az érdekes?

Ha a sajtóközleményben leírjuk a tényeket, a szerkesztőség úgy ahogy van ma már arrébb teszi. Nincs benne semmi érdekes, ami miatt áttörnénk a figyelem magasan található ingerküszöbét. A helyi média munkatársain kívül nem számíthatunk különösebb aktivitásra.

Érdemes mégis elgondolkodni, mi lehet az, amivel elérjük, hogy nagyobb portálok is felfigyeljenek ránk. Egyszer bejön. Sokszor kell próbálkozni és akkor elér minket is a jóleső érzés.

Legyünk őszinték! A média szerkesztőségei nem a múzeumoktól várják a nagy híreket. De kisebb szenzációkkal mi is szolgálhatunk. Ilyen volt néhány évvel ezelőtt a Nádasdy-óra ajándékozása a múzeumnak. Vagy az elmúlt hetekben a soproni Macskakő Gyerekmúzeum törte át a küszöböt.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Takács Zoltán Bálint

múzeumigazgató, történész, turkológus
A múzeumot a tárgyak alkotják, de emberek hozzák létre.

takacs.zoltan@nadasdymuzeum.hu

Hírlevél

Ezért is küldünk hírlevelet jelenleg 4421 embernek.
Ha érdekel a történelem, a Nádasdyak élete, a huszárok vagy csak bepillantanál egy múzeum mindennapi életébe, érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.

Iratkozz fel most! »Huszármúzeum

Mi vagyunk a huszárok!
Állandó kiállítás

Nádasdy-vár

Programok a várban

100 éve történt

Képeslapok az első világháborúból

Sárvár Anno

Sárvár története a képeinken

Huszárok a neten

A Nádasdy Ferenc Múzeum Huszárgyűjteménye

Kövessen minket!A legfrissebb blogok

2020.07.09

Két és fél hét. És mi lesz tíz év múlva?

Újra nyitottunk, a valóság pedig ránk szakadt. És mi ezt nagyon szeretjük....

2020.05.22

Huszár volt az apukám! Lehetőségek a múzeumban

A 90-es években volt egy sorozat a tévében, ami igen erős hatással volt rá...

2020.05.08

Hegyekben áll. Feljegyzések szőnyegperspektívából

Számolós blog következik. Részben távmunkában, de remélve, hogy hamarosan...

2020.04.24

Ötödik, hatodik hete. Jegyzetek a fotelból

Már kívülről fújjuk az otthoni munka, a távmunka, a home office, előnyeit...

Szépkártya elfogadóhely

OTP, MKB, K&H