Keresés a weboldalon

Huszárok földön, vízen, levegőben. És nálunk!

A sárvári múzeum huszár adatbázisa okos eszközökön

2015.10.13

Megújult a sárvári huszárgyűjtemény adatbázisa. Már nemcsak asztali számítógépeken, laptopokon kereshetők és tanulmányozhatók a műtárgyak, dokumentumok, hanem útközben vagy éppen a sárvári múzeum állandó kiállításán. Az új forma megfelel a legújabb digitális kihívásoknak.

2015 nyarán nyílt meg a Mi vagyunk a huszárok! című új állandó kiállítás. Az előkészület közé tartozott, hogy 2012-ben a múzeum a neten megjelentette huszárgyűjteményének anyagát. A műtárgyakat és dokumentumokat bemutató internetes adatbázis ugyan hivatalosan hangzik, mégis komoly sikert jelentett. Egyre többen tanulmányozzák a szablyákat, egyenruhákat, sportdíjakat, kitüntetéseket, de a dokumentumokat és fényképeket is. Igazi kutatónak érezhetik magukat a honlap vendégei, hiszen a keresés igencsak megkönnyíti, hogy igazi csemegékre leljünk a honlapon. Platthy József olimpiai érme, Nádasdy Ferenc tábornokot ábrázoló 18. századi metszet, szablyák a boldog békeidőkből, vitézségi érem az 1930-asévekből. Kíváncsiak lehetünk rá bárhol, nemcsak a kiállításban, hanem otthon ülve vagy éppen utazás közben, azaz földön, vízen, levegőben. És természetesen a múzeumban.

A munka dandárja

Huszárok földön, vízen, levegőben. És a múzeumban!

A sárvári önkormányzat sikeres pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériumához. Az elnyert összeg több lehetőséget is biztosít a fejlesztéshez. A múzeum azt tartotta legfontosabbnak, hogy az asztali számítógépen jól tanulmányozható adatbázist okostelefonokon, tableteken is figyelemmel lehessen kísérni. A Selina Erdő Kft. kiváló fejlesztője, a múzeumi protokollokat is jól ismerő Keresztes Katalin minden területen újat alkotott. Nemcsak a design-ban, hanem a honlap struktúrájában és programozásában is.
Nemcsak arról van szó ugyanis, hogy a legújabb eszközökön könnyen legyen olvasható az oldal, hanem a keresések, a sok adat továbbra is áttekinthető módon legyen hozzákötve a műtárgyakhoz, adatokhoz. A fejlesztés eredményeként az oldalon tárolt információk lehívhatók a helyszínen, de más, a múzeumtól független terekben is.
Természetesen mindig van tovább. A sok-sok adatot pontosítjuk, illetve decemberben megjelenik a honlap angol nyelvű verziója is. Addig is kalandra fel, röviden azt is mondhatjuk, ha van wifi, vannak huszárok is. 

Látogasson el a megújult huszáradatbázisra!

Kapcsolódik:


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Hírlevél

Ezért is küldünk hírlevelet jelenleg 4421 embernek.
Ha érdekel a történelem, a Nádasdyak élete, a huszárok vagy csak bepillantanál egy múzeum mindennapi életébe, érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.

Iratkozz fel most! »Huszármúzeum

Mi vagyunk a huszárok!
Állandó kiállítás

Nádasdy-vár

Programok a várban

100 éve történt

Képeslapok az első világháborúból

Sárvár Anno

Sárvár története a képeinken

Huszárok a neten

A Nádasdy Ferenc Múzeum Huszárgyűjteménye

Kövessen minket!A legfrissebb blogok

2020.07.09

Két és fél hét. És mi lesz tíz év múlva?

Újra nyitottunk, a valóság pedig ránk szakadt. És mi ezt nagyon szeretjük....

2020.05.22

Huszár volt az apukám! Lehetőségek a múzeumban

A 90-es években volt egy sorozat a tévében, ami igen erős hatással volt rá...

2020.05.08

Hegyekben áll. Feljegyzések szőnyegperspektívából

Számolós blog következik. Részben távmunkában, de remélve, hogy hamarosan...

2020.04.24

Ötödik, hatodik hete. Jegyzetek a fotelból

Már kívülről fújjuk az otthoni munka, a távmunka, a home office, előnyeit...

Szépkártya elfogadóhely

OTP, MKB, K&H