Keresés a weboldalon

Huszárok földön, vízen, levegőben. És nálunk!

A sárvári múzeum huszár adatbázisa okos eszközökön

2015.10.13

Megújult a sárvári huszárgyűjtemény adatbázisa. Már nemcsak asztali számítógépeken, laptopokon kereshetők és tanulmányozhatók a műtárgyak, dokumentumok, hanem útközben vagy éppen a sárvári múzeum állandó kiállításán. Az új forma megfelel a legújabb digitális kihívásoknak.

2015 nyarán nyílt meg a Mi vagyunk a huszárok! című új állandó kiállítás. Az előkészület közé tartozott, hogy 2012-ben a múzeum a neten megjelentette huszárgyűjteményének anyagát. A műtárgyakat és dokumentumokat bemutató internetes adatbázis ugyan hivatalosan hangzik, mégis komoly sikert jelentett. Egyre többen tanulmányozzák a szablyákat, egyenruhákat, sportdíjakat, kitüntetéseket, de a dokumentumokat és fényképeket is. Igazi kutatónak érezhetik magukat a honlap vendégei, hiszen a keresés igencsak megkönnyíti, hogy igazi csemegékre leljünk a honlapon. Platthy József olimpiai érme, Nádasdy Ferenc tábornokot ábrázoló 18. századi metszet, szablyák a boldog békeidőkből, vitézségi érem az 1930-asévekből. Kíváncsiak lehetünk rá bárhol, nemcsak a kiállításban, hanem otthon ülve vagy éppen utazás közben, azaz földön, vízen, levegőben. És természetesen a múzeumban.

A munka dandárja

Huszárok földön, vízen, levegőben. És a múzeumban!

A sárvári önkormányzat sikeres pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériumához. Az elnyert összeg több lehetőséget is biztosít a fejlesztéshez. A múzeum azt tartotta legfontosabbnak, hogy az asztali számítógépen jól tanulmányozható adatbázist okostelefonokon, tableteken is figyelemmel lehessen kísérni. A Selina Erdő Kft. kiváló fejlesztője, a múzeumi protokollokat is jól ismerő Keresztes Katalin minden területen újat alkotott. Nemcsak a design-ban, hanem a honlap struktúrájában és programozásában is.
Nemcsak arról van szó ugyanis, hogy a legújabb eszközökön könnyen legyen olvasható az oldal, hanem a keresések, a sok adat továbbra is áttekinthető módon legyen hozzákötve a műtárgyakhoz, adatokhoz. A fejlesztés eredményeként az oldalon tárolt információk lehívhatók a helyszínen, de más, a múzeumtól független terekben is.
Természetesen mindig van tovább. A sok-sok adatot pontosítjuk, illetve decemberben megjelenik a honlap angol nyelvű verziója is. Addig is kalandra fel, röviden azt is mondhatjuk, ha van wifi, vannak huszárok is. 

Látogasson el a megújult huszáradatbázisra!

Kapcsolódik:


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Hírlevél

Ezért is küldünk hírlevelet jelenleg 3495 embernek.
Ha érdekel a történelem, a Nádasdyak élete, a huszárok vagy csak bepillantanál egy múzeum mindennapi életébe, érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.

Iratkozz fel most! »Huszármúzeum

Mi vagyunk a huszárok!
Állandó kiállítás

Nádasdy-vár

Programok a várban

100 éve történt

Képeslapok az első világháborúból

Sárvár Anno

Sárvár története a képeinken

Huszárok a neten

A Nádasdy Ferenc Múzeum Huszárgyűjteménye

Kövessen minket!A legfrissebb blogok

2018.09.21

A barangolás művészete

Hátratett kézzel sétálni egy ösvényen és közben hallgatni a madárcsicse...

2018.09.13

Öt érv a főnöknek, hogy kell egy blog

A múzeumok számtalan lehetőséget vesznek igénybe, hogy kapcsolatba lépjene...

2018.07.05

mégis más!

Öt éve várjuk vendégeinket júliusban és augusztusban este 9 óráig. Minde...

2018.06.13

A jégkrém elfogyhat, a múzeum nem

Még el sem kezdődött az uborkaszezon, már a reggeli böngészés közben rá...

Szépkártya elfogadóhely

OTP, MKB, K&H