Keresés a weboldalon

Csendes eső

Csendes Nóra: Zápor utca. Könyvbemutató a sárvári múzeumban

2017.09.29

Csendes Nóra Zápor utca című regényének bemutatójára itt Sárváron 2017. október 7-én, a Nádasdy Ferenc Múzeumban kerül sor. Nem ez lesz az írónő első könyvbemutatója, de azt garantáljuk, hogy a legmegkapóbb alkalomnak ígérkezik.

Legutóbbi alkalommal az Olvasás Éjszakáján Demi Kirschner, sárvári írónő köteteit mutattuk be a múzeum kiállításaink keresztül. Bejártuk a várpincét, a kazamatát, a múzeum kiállításait, filmet vetítettünk, beszélgettünk, és egy-egy kiállított tárgy kifordított jelentéstartalmán is meghökkenhettünk közösen.

Ezúttal Csendes Nórát Kecskemétről várjuk. A fiatal tehetséges írónő még gimnáziumba járt, amikor megírta a Zápor utcát, majd egy irodalmi pályázat során kiadásra került a regény. A finom művészeti érzékkel megáldott hölgy nemcsak tollat, ecsetet és ceruzát is ügyesen forgat a kezében, és mi mindent megteszünk, hogy minél sokoldalúbban és érdekesebben mutassuk be őt az érdeklődőknek.

A programok nagy része meglepetés: mert ahogy már megszokhatták tőlünk, nincs két egyforma alkalom, és nincs két egyforma történelmi esemény vagy egyéniség sem.

Különleges segítséget kaptunk a múzeumi esemény estéjének minél izgalmasabbá tételéhez a Tinódi Gimnázium egyik végzős osztályának közreműködésében. Lányok, fiúk vallanak magukról, engednek bepillantást legszemélyesebb gondolataik közé. Olyan témákról írnak rövid jegyzetet, amelyről ritkán, vagy sosem beszélünk nyíltan. Most is név nélkül, ám annál látványosabb formában engednek betekintést gondolataikba.

Csendes Nóra: Zápor utca. Könyvbemutató a sárvári múzeumban

Erről szól a Zápor utca: a fiatalságról, az útválasztásról, a kiútról, a félelmekről, a boldogságról, az áldozatkész szerelemről. Hatvan évvel korábban és ma. Mert minden változik, a tiniszobák berendezése, a zene, a ruhák, a gondok ‒ a lényeg azonban soha. Összehasonlítjuk két merőben különböző korszak ugyanazon korosztályának lelkét, álmát, világát. És amennyire képesek vagyunk komolyan venni önmagunkat, most olyan figyelemmel fordulunk a másik felé. A legfontosabb a hitelesség.

És hol máshol lenne jobb helye ennek a rövid történelmi áttekintőnek mai fiatalok és egykori tinik között, mint a múzeumban?

2017. október 7-én, délután 17 órától várjuk Önt és Téged is szeretettel.

A rendezvényre a belépés díjtalan, a kényelmes öltözék kötelező!


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíted. Köszönjük!

Hírlevél

Ezért is küldünk hírlevelet jelenleg 3103 embernek.
Ha érdekel a történelem, a Nádasdyak élete, a huszárok vagy csak bepillantanál egy múzeum mindennapi életébe, érdemes egy kattintással feliratkozni hírlevelünkre.

Iratkozz fel most! »Huszármúzeum

Mi vagyunk a huszárok!
Állandó kiállítás

Nádasdy-vár

Programok a várban

100 éve történt

Képeslapok az első világháborúból

Sárvár Anno

Sárvár története a képeinken

Huszárok a neten

A Nádasdy Ferenc Múzeum Huszárgyűjteménye

Kövessen minket!A legfrissebb blogok

2018.04.19

Minta.kom.hogyan

Mit csinál a múzeumpedagógus egy többnapos módszertani konferencián? Eszik...

2018.02.06

Digitális egye fene! Szubjektív úti beszámoló

Minden ott van a közelünkben és mégis távol, elérhetetlen messzeségben. E...

2017.09.26

Köszöntéstől Sárvárig és párosan tovább

Másfél évtizede minden év szeptemberében múzeumpedagógiai évnyitóra ker...

2017.08.24

Mikor lesz újra trendi?

A kérdés a múzeum oldaláról kifejtve úgy hangzik: melyik történelmi kort...

Szépkártya elfogadóhely

OTP, MKB, K&H